fredag 30 december 2011

En 2årings idéer

Min lilla söta 2,5 åriga son fick mitt hjärta att smälta i dag då han själv kom på att han skulle göra frukost till sin pappa som låg och sov efter han arbetat natt. Jag som hade tanke att få springa in på toaletten en kort, kort stund fick ändra mina planer och i stället vara medhjälpare i köket. Hans tjat var så intensivt att det bara var att göra som han sa.
-Ägg, 2st. Kokades.
-Macka skulle bres och här hjälpte jag till lite extra då allt smör från början hamnade i en stor klump i mitten och det är ingenting maken direkt föredrar.
-Kaffe skulle bryggas.
-Och när frukosten serverats skulle sonen hoppa på sin pappa i sängen sa han.
Där stod han i sin nya Buzz Lightyear dräkt, superhjälte som han är (eller är han rymdjägare...jaja strunt samma) och gjorde frukost. Gulliplutten =)

Under tiden vi väntade på att äggen skulle koka färdigt, för det tar SÅ lång tid för en 2,5åring, så började sonen småäta av mackan. Runt kanterna fanns små tuggor, otroligt gulligt ;-) Och även för 6åringar är koktiden på ägg alldeles för lång så när dottern anslöt sig till fixandet av frukost så kunde inte heller hon låta bli sin pappas macka. Haha...det slutade med att han fick en halväten macka med små söta bitavtryck på...haha...

Maken blev glad över sonens idé och lika glad blev jag som äntligen fick kissa.

2 kommentarer: