lördag 2 juli 2011

Fotrally 2011

Tidigare i veckan såg jag en artikel i aftonbladet om Fotrally 2011 som skulle starta kl.21.00 på torsdagen i stockholm. En tävling där man tävlar i vem som går längst utan sömn eller rast. Man går helt enkelt tills man kollapsar. När alla utom en har avbrutit tävlingen så har de sin vinnare. Det gjorde mig nyfiken men tänkte inte mer på det.

Men så igår, fredag, väcktes min nyfikenhet igen och jag googlade efter hemsidan för att få veta mer. Och där upptäckte jag både att man kunde följa tävlingen via en chatt-funktion och att de gick söder ut och skulle passera min hemstad. Då blev allt mycket mer intressant och till slut satt jag med datorn i knät och följde de tappra tävlande =)

Jag vet inte vad som gjorde mig så fängslad av dem men jag blev engagerad i deras kamp. Då de gick ett stenkast från mitt hus tog jag till och med bilen och åkte och tutade hejjande på dem ;-) Jag fick vinkningar till svar =)

I morse kastade jag mig över datorn för att se hur det hade gått, gick de fortfarande och om inte, vad blev slut-tiden. Det visade sig att vinnaren var Jonas Davidsson som vann med tiden 33 timmar och 21 minuter, ett nytt rekord till på köpet.

Bild lånad av Fotrally.se. FOTO: Anthony Bau 
Vinnaren Jonas Davidsson i mitten, omgiven av vä: tvåan Jon Plato och hö: trean PerOla Axelsson

Jag är sjukt imponerad av er alla som gick men framför allt av er sista tre!


Är det något som lockar så kan jag berätta att nästa lopp är den 28 juni 2012 kl.21.00 i Rålambshovsparken i Stockholm. Anmäl dig redan nu : Fotrally 2012

2 kommentarer:

 1. Hej! Fråga inte mig hur jag hittade din blogg. Nä ja, jag googlade på nåt om Fotrally.
  Jag var funktionär och var med dem som vann!
  Så roligt tävling!!
  Jag funderar på att tävla nästa år ;)
  Skulle du tänka dig att göra det?

  Så fin blogg du har!! Jag kommer säkert tillbaka!
  kram

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Vad roligt att du hittade till min blogg =) Och vad roligt för dig att följa de tappra männen och kvinnorna på nära håll =)
  Jag är inte riktigt någon bra kandidat för den här tävlingen, jag avskyr nämligen att gå ;-) Men jag ska överväga det, jag har ju ett år på mig att ändra inställning till promenader ;-)

  Tack, snälla =)

  Trevlig sommar!
  Kram

  SvaraRadera