torsdag 14 juli 2011

Panter i trädgården

Jag gick ut till dotterns jordgubbs-/smultronland för att nalla lite till min shake och då jag för mina händer runt, runt för att hitta bären ser jag en avlång, slemmig och prickig "sak" strax under mina händer. Jag blir riktigt rädd och medan jag hoppar därifrån försöker jag förstå vad det är som jag har sett men inget klickar.

Jag väljer då att kalla in vita huset i backens hjälte....min kära make =) "Kom, kom, skynda dig. Men skynda dig då. Det är något bland jordgubbarna"
Jag håller mig på behörigt avstånd då maken tar upp den med en spade. Det var en snigel. Som en mördarsnigel fast mycket, mycket större och prickig. Absolut inget att vara rädd för men när man inte vet vad det är och inte ens vet hur stor den är så flyr man, eller rättare sagt JAG flyr ;-)Medan jag försöker hindra maken att döda den ("den är säkert som mördarsniglarna") så söker jag febrilt på internet efter information. Det visar sig vara en pantersnigel och den är INTE som mördarsniglarna. Den äter bara vissna blad och växter så det är en bra snigel.
Maken skonade den och den tog sig riktigt fort mot skogen. Allting lyckligt och så har man lärt sig något nytt, att man kan ha pantrar i trädgården ;-)

1 kommentar:

  1. Haha man vet aldrig vem man kan stöta på på sitt smultronställen :)
    Jag såg nämligen också en likadan snigel i parken vid mig för bara några dagar sedan, det tog mig också en stund innan jag förstod vad det var för något :) haha

    SvaraRadera