söndag 1 maj 2011

Det blir bättre - Magdalena Graaf

Bild lånad från Rädda barnen

I kväll kl.21:00 är det dags för ett nytt avsnitt av "Det blir bättre" på Tv3. Då träffar Renée Nyberg Magdalena Graaf som berättar om hur hon fick uppleva våld i nära relation då hon blev misshandlad och psykiskt nedbruten av sin dåvarande man.

Till slut lyckades hon samla mod och fly därifrån med sin son. Tiden därefter levde hon på olika kvinnojourer med skyddad identitet samtidigt som hennes dåvarande man satte ett pris på hennes huvud vilket resulterade i att kriminella nätverk var efter henne.
Hon gav ut en bok om detta "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" år 2006. Jag köpte boken strax efter den släpptes och hennes berättelse berörde mig djupt.

Bild lånad från Tv3.se

Det är Rädda Barnen tillsammans med Tv3 som gör kampanjen "Det blir bättre" för alla barn som blir misshandlade per år, för alla barn som lever i familjer med våld mellan de vuxna och för alla barn som mobbas i skola, på internet och inom idrottsverksamheter. Detta är för dem. Det är för dem som kända personer berättar om sin svåraste tid i livet och att de tagit sig igenom det. Budskapet är att hur svårt man än har det så blir livet faktiskt bättre vilket de kända personerna kan vittna om.

I kväll är det som sagt Magdalena Graafs tur att berätta sin historia. Jag kommer se programmet och det hoppas jag att du också gör.



För dig som blivit utsatt för våld eller annat förtryck i nära relation finns OLA Stödjour för hjälp och stöd. Jourtele: 0738-38 58 49 Dygnet runt, alla dagar.

För mer information se hemsidan
www.stodjour.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar