fredag 20 maj 2011

Nyhet! Fazer Mumin godis.

På tal om att röra på fläsket och att jag har fått för mig att börja träna så har jag testat ett nytt godis som kommit ;-)

Fazer har kommit med en serie med Mumin och min första tanke var att den är jättegullig. Vem minns inte Mumin från när man var liten.

 En påse med gelégodis i formerna av Mumindalens karaktärer, två tablettaskar och en klubbpåse med hjärtformade klubbor.

 Dottern gav tummen upp =)

Mina favoriter =) Mjuka och goda mumingodisar med fruktsmak och lakrits. De passar säkert bra till lite mindre barn också då de är så pass mjuka.

Lilla Mys tablettask var god, påminner om påsen ovan med mjuka fruktiga godisar. 

I Mumins tablettask är de mer sega och påminner väldigt mycket om Palle Kuling tablettasken som fanns (finns kanske än idag?) då jag var mindre... Fastnar i tänderna, ingen favorit.

Platta klubbor i hjärtform. Smular lätt sönder lite om man som jag försöker riva upp plasten. Jag ser det dock som positivt då dottern inte får äta klubba i vanliga fall. Men eftersom den här var så porös så kände vi att det var okej. Risken för att hon ska sätta den i halsen känns inte så stor med de här klubborna. Dottern blev överlycklig och tyckte att den var riktigt god. Maken åt flera stycken såg jag också =)


Mumintrollet fyller 66 år i år och det uppmärksammas på detta sätt. Det kommer också släppas två nya muminböcker i maj vilket känns spännande. Så det är inte bara för godiset skull som jag uppmärksammat det, fast handen på hjärtat så var det kanske mest för godisets skull  ändå ;-) Jag har ju inte börjat mitt nya liv än ju..... =)

1 kommentar:

  1. Vart har du köpt godiset eller vet du om det finns på ICA? :)Saga älskar Mumin så hon skulle bli jätteglad om hon fick detta som lördagsgodis imorgon :)

    SvaraRadera