onsdag 15 juni 2011

Inte nu igen

Dottern har sönder sina kläder varje dag. Dock inte med flit. Men jag börjar bli riktigt less på det. Vi handlade nya leggings bara för några dagar sedan för att nästan alla har gått sönder. Och det första nya paret har hon lyckats få en stor fläck på som inte går bort och de andra som hon hade för första gången igår upptäckte jag har ett hål i rumpan. Och när jag påtalade hålet för henne så berättade hon att hon hade ramlat och tittade på knät. Jo men visst där fanns också ett hål. Det i rumpan hade hon inte ens sett.

Är det meningen att hennes kläder ska fungera som engångskläder? Det blir väldigt dyrt i slutändan måste jag säga. För jag lagar inte kläder. De kastas. Jag kan laga dem men jag väljer att låta bli. Jag vill inte att barnen ska gå med lappade kläder. Fast nu börjar jag överväga det. De sista leggingsarna som gick sönder lagade jag. De var av tjockare kvalité och av något bättre märke. Så jag tänkte att de fick funka på dagis. Lagade hålet på morgonen och när dottern kom hem från dagis på eftermiddagen så fanns fyra andra hål. De åkte i soporna.

Först tänkte jag att hon måste ha väldigt vassa knän men när hålen kom både här och där på kläderna och fläckar ska vi inte tala om så har jag insett att det åter igen beror på åldern. Som alla andra i den åldern har hon blivit klumpig vilket resulterar i att hon ramlar och att hon spiller. Hon är varken oaktsam eller nonchalant utan hon kan inte rå för det.

Så nu handlar jag åter igen nya kläder till henne och jag siktar nu in mig på tjocka, grova tyger som är lite, lite svårare att ha hål på och så hoppas jag att de ska hålla längre än en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar