söndag 13 mars 2011

HUSET: Jakten på hantverkare

Då behövs det hantverkare också. Huset bygger inte sig själv ;-) Fiskarhedenvillan har inga egna hantverkare men de har kontakter som de kan förmedla. Så vi anlitade hantverkare till schaktarbetet+gjutning av grunden samt Stommontering+allt yttre arbete på huset via dem. De kunde inte, då iallafall, erbjuda oss hantverkare till alla delar så vi fick leta efter övriga hantverkare själva.
Jag skickade brev, ringde runt och drog i trådar via kontakter. Och det var ett stort och tungt jobb att fixa allt för jag fick aldrig ett direkt svar på mina frågor via telefon och på mina brev svarade väl ca 30%. Så det blev ett jagande efter att få besked samt att man gärna vill att det ska vara till ett bra pris också.

Vissa företag skötte sig och all kontakt suveränt och det blev dem som vi sedan anlitade. Vi hade tur då vi byggde för det var under den perioden som det var en kris hos hantverkarna så många hade ont om jobb. Så vi fick allt till bra priser. Värderingsmannen som värderade vårt hus då det stod klart tyckte att vi hade haft riktig tur för vårt hus var värt mycket mer än vad vi hade betalat vilket är mycket ovanligt med nya hus. De brukar komma ifatt värdemässigt efter några år sa han. Och vi var redan där  =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar