torsdag 17 mars 2011

HUSET: Väntan på byggstart

Tomten var köpt. Vi hade bestämt hur vårt hus skulle se ut. Kontraktet var skrivet. Hantverkare anlitade. Nu skulle det byggas hus.
Men vad händer? -Inget! Givetvis var det full aktivitet hos Fiskarhedenvillan. Men för oss var det bara att vänta. Och vänta.
Efter den intensiva perioden med alla val, jakt efter hantverkare och kontraktskrivningar så kändes det klart. Vi ville ha huset omgående, helst igår. Men allt tar sin tid. Nu var det dags att sköta alla papper med kommunen. Det var bygganmälan, bygglov, granneyttranden, nybyggnadskarta och byggmöten med dem och vår kvalitetsansvarige. Vi blev frustrerade. Vi längtade så efter vårt hus. Vi ville se det börjas byggas.
I maj börjades det lite smått med att fälla alla träd på tomten. Det var på gång =) Härligt!

Vi hade den preliminära veckan då huset skulle komma, v.42. Hela 8 månader efter vi skrivit kontrakt. Lång tid kan tyckas men man behöver tid också för att hinna ordna allt som man ska göra. Längtan var både härlig men samtidigt jobbig. Man ville flytta in men det är samtidigt härligt ibland att längta. Så det var en dubbel känsla =)

Men innan huset kommer ska tomten jämnas till och en grund ska gjutas. Rörmokare ska dra alla rör och ledningar. Och med tanke på sommarsemestern så var det ändå tur att huset inte kom tidigare. Som sagt allt tar sin tid, det är verkligen så.

Men visst längtar man otroligt mycket...om tiden kunde gå fortare ibland =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar